Notes on this Maerquin weekend

This week, Maerquin is on my mind. I’ve just woken up from endlessly dreaming about the adventures we had this weekend. and I simply must write about it, or it will haunt me for weeks. So, excuse me.

Ellenora’s aantekeningen

Ik aanvaard volledige verantwoordelijkheid voor de dood van Isabella von Strahd. Zij was als een zuster voor mij, beiden beschermd opgevoed door strenge vaders die hoge verwachtingen van ons hadden. Ik aanvaard ook de verantwoordelijkheid voor het volk van Zepultoera, en ik wil iedereen die zich nog Zepultoeraan wil noemen, oproepen terug te keren naar Ten Vorsel en Siloportem, zodat wij kunnen beginnen aan de wederopbouw van ons verwoeste land. Wij zijn niet in de positie om hulp te weigeren, of nieuwe vijanden te maken. Daarom zullen wij Marsilac verlaten met slechts onze eigen bezittingen, en de lichamen van onze overleden vrienden.

Het is mijn intentie om een nieuwe wet in te voeren in Zepultoera: de Wet van de Natuurlijke Dood. Annmarack is als God de enige met het recht om te beslissen wie er wanneer hoe sterft. Wij stervelingen kunnen dat niet. Eenieder in Zepultoera die een moord begaat of een andere misdaad, zal worden geketend in de Tempel van Vergiffenis, die ik laat bouwen, alwaar zij zullen bidden tot de Goden hen een teken van vergeving schenken door hun ketenen af te laten vallen.

Ook wil ik oprichten in Siloportem, de Orde van Claudius, waar kennis van alle soorten zal worden verzameld en opgeslagen, toegankelijk voor eenieder die nieuwe kennis wil opdoen of delen. En de Orde van Aurelia, soldaten die zullen strijden voor de bescherming van het leven en de onschuld, en die nimmer hun wapen als eerste zullen opheffen.

Dan wil ik ook nog laten bouwen, naast nieuwe huizen en landerijen voor de inwoners van Zepultoera, het Weeshuis van Alle Kleuren, vlak aan de grens met Marsilac. Daar zal eenieder die zich ontheemd en eenzaam voelt, jong of oud, ongeacht van rang of stand, welkom zijn te verblijven, zolang zij meewerken aan het verbouwen en klaarmaken van het voedsel.

Het is mijn intentie dat Marsilac en Zepultoera een vreedzame tijd tegemoet gaan, waarin wij een nieuw vertrouwen kunnen opbouwen, zodat er veilig gereisd en gehandeld kan worden tussen beide baroniƫn. Het is mijn mening dat wij allen teveel hebben geleden onder de aanvallen van de Zwarte Graaf, en dat wij nu allen rust en vrede hebben verdiend. En ook aan elkaar zijn verschuldigd.

One thought on “Notes on this Maerquin weekend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *